Soorten vegetarisme
.......Welkom op asmi-ikben.nl .... dank je wel voor je bezoek

Door aan het universum te vragen wat je wil, heb je de kans om duidelijkheid te krijgen over wat je wil. Zodra het voor jou duidelijk is, heb je gevraagd.
Klik hier voor het filmpje "The Interview With God '

Je moet niet steeds dezelfde
fouten maken, er is keus genoeg.
Kijk eens op voedsel.net

Behalve de enorme voordelen die het voor je eigen gezondheid heeft, heeft het ook nog een positieve uitwerking op het milieu en het welzijn van vele dieren. Veel vegetariŽrs zijn dit dan ook geworden vanuit een ideologisch standpunt. Ze hebben het vaak goed voor met de dieren en het milieu. Behalve dat het niet eten van vlees voor een gezond en sterk lichaam staat, beweren een hoop vegetariŽrs ook dat ze geestelijk gesterkt worden door het niet eten van vlees. Er zijn trouwens een aantal verschillende groepen vegetariŽrs te onderkennen, namelijk de:

De algemene groep vegetariŽrs: Ze eten geen voedsel dat verkregen is door het doden van dieren.
Ovo-Vegetarisme: Zij eten wel eieren, maar gebruiken geen melkproducten.


Lacto-vegetarisme: Zij gebruiken wel melkproducten, maar eten daar in tegen weer geen eieren.


Lacto-ovo-vegetarisme: Zij gebruiken zowel eieren, als melk.


Veganisme: Een vorm van vegetarisme waarbij helemaal geen dierlijke producten worden gebruikt, zij dragen ook geen leren riemen, schoenen enz.
klik hier voor actuele informatie
ASMI-Ik Ben is een onderdeel van Applaudite BVOver ons
We communicate via internet more and more now-a-days.
So we would like to thank Applaudite for helping us with our online identity.
If you have any concerns please read our disclaimer, or contact us.
Home                Wie zijn wij                Coaching          Behandelmethode     Zin en Onzin      Cursussen    Vragen          Sitemap      
                                      
Macrobiotiek: is een bepaalde leef- en voedingsstijl. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de begrippen yin en yang (twee aan elkaar tegengestelde 'natuurkrachten' die elkaar in evenwicht houden) welke al in de oudste culturen van het Verre Oosten bekend waren. Voedingsmiddelen gebruikt in de macrobiotiek worden biologisch verbouwd en zo weinig mogelijk bewerkt. Ze komen bij voorkeur uit eigen streek en zijn dus afhankelijk van het klimaat en seizoen


Fruitisme: Dit is een van de extreemste vormen van vegetarisme, zij eten alleen fruit, soms in combinatie met noten en zaden.
FruitariŽrs eten alleen datgene dat door de natuur is bestemd om gegeten te worden; fruit wordt speciaal door de plant gemaakt om door anderen te worden gegeten. Cultivering van de grond wordt hierbij ook gemeden. De motivatie hierachter is drieledig:


Ethisch: het niet-doden of exploiteren van alle levende wezens.
Ecologisch: bomen vormen een tegenwicht voor het broeikaseffect en gaan erosie tegen. Daarentegen zorgt cultivatie van landbouwgewassen voor verstoring van zorgvuldig opgebouwde bodemstructuur en -leven en creŽert het een ecologische woestijn. Het gebruik van brandstof voor verhitting van voedsel is niet erg ecologisch. Daarnaast hoeft fruit niet te worden 'geprocessed' of verpakt.
Gezondheid, het enige punt waar de gemiddelde fruitariŽr in is geinteresseerd.
Share |
Contact  |  Colofon  |  E-mail |  © 2017 Asmi-Ikben  |  DisclaimerHelp