Doe Lief -2
.......Welkom op asmi-ikben.nl .... dank je wel voor je bezoek

Je kan onderstaande posters downloaden (het zijn jpeg-files), maar we kunnen je ook een paar zwart/wit posters toesturen op A3 formaat om te kopieeren? We gebruiken 160 grams kopieerpapier om op de posters op te maken. Dat is ietsje dikker en bobbelt niet zo als je het inkleurt. Dat is gewoon bij de kantoorboekhandel verkrijgbaar. Heel veel succes!!!!
Wil jij een poster hebben?
Lees onderaan de pagina of
klik hier!


Onvrijheid, onrecht en situaties waarin mensen elkaar onnodig in de weg zitten (d.i. inefficiency) leiden tot ontevredenheid.

Vrijheid, rechtvaardigheid en efficiency vormen daarom de basis van een ethiek die streeft naar een samenleving waarin de mens tevreden kan zijn met zichzelf en zijn omgeving.
Voorwaarden voor deze drie - vrijheid, rechtvaardigheid en efficiency - zijn bewustzijn (van de noden en de behoeften van jezelf en van de medemens ),
verantwoordelijkheid en onzelfzuchtig-heid.

Onzelfzuchtigheid kan alleen groeien in vrijheid. Onzelfzuchtige creativiteit (gericht op het verbeteren van de levensomstandigheden van de medemens) ondersteunt het geluksgevoel van de mens
Kijk hier om te zien waar de posters hangen.

De preek van pastor Houben
Voorbijgangers van harte uitnodigen voor een omhelzing....Met open armen en een hartelijk gebaar van:...een omhelzing...?
Een omhelzing is vaak toch ook het enige dat je even nodig hebt...een boodschap van pure onvoorwaardelijke liefde...Mensen die misschien zelden een omhelzing krijgen of-geven.
Ook enthousiast geworden? Het is een geweldige ervaring om dit een keer te doen. Eén keer in je leven moet je dit beleefd hebben. Echt, het is gewoon leuk.

Enige spelregels:
Je loopt met minstens 2 andere personen mét karton/spandoek op een plaats waarvan je denkt dat daar een levendig straatbeeld zal zijn
Je nodigt mensen-kinderen met een ruim openhartig gebaar uit voor een omhelzing
Je respecteert het antwoord van de genodigde.

In november 2004 is het Doe Lief initiatief begonnen als straatkunstproject. De eerste poster is door Atelier Leuke Kunst buiten opgeplakt, omdat ze op die manier veel mensen konden bereiken. Direct daarna heeft Asmi-ikben in Bertgen op Zoom deze actie overgenomen. Een actie die nooit mag ophouden.

Nee heb je, liefde kun je krijgen' is al enkele jaren het credo van Liefde in de Stad, een initiatief van Paradiso in Amsterdam. Strooi daarom met liefde, zo gul mogelijk, luidt de oproep, en verwarm de stad. Kunstwerken in de openbare ruimte geven een duwtje in de rug.
'Inspirerende prikkels' zijn het volgens Saar van Blaaderen, en partner en medeoprichter Lisa Boersen spreekt van 'aanstekelijk, onorthodox onderzoek'. Vandaag begint een nieuwe serie projecten met de opening van de groepstentoonstelling 'Love is Like Oxygen' in kunstenaarsvrijplaats W139 in de Warmoesstraat in Amsterdam.
Het gaat ze niet om romantische liefde, maar om liefde als tegenhanger van angst. Het soort liefde dat het samenleven op een klein stuk grond zoveel zonniger maakt. Boersen: „We zijn geen hippies of christenen, maar het komt neer op naastenliefde. Geef de ander watje zelf wilt."
Liefde in de Stad, klinkt dat niet wat naďef, gezien het geweld op straat, tegen homo's bijvoorbeeld, steekpartijen in Amsterdamse parken, of vandalisme? „Natuurlijk, je hebt overal rottigheid. Maar het gaat ook heel vaak - meestal - goed. En wat je verliest omdat je er uit voorzorg niet eens aan wil beginnen, krijgt geen aandacht. Een openbare pingpongtafel kan hangjongeren aantrekken. Maar moet dat een reden zijn om hem helemaal niet meer neer te zetten?"
Na enkele debatavonden over Liefde in de Stad begon het 'veldwerk' met stadsmeubilair van studenten van de Rietveld Academie. Zo maakten ze een wipwapbank waarop je alleen 'samen' kon zitten. Tegenwoordig nodigt het instituut kunstenaars uit om de liefde te stimuleren, in werken met een knipoog en liefst een direct effect op het publiek.

Een week later gaat de Burenwinkel rijden, vanuit de gedachte 'Verander de samenleving, begin bij je buren'. In het assortiment zitten producten die het contact op gang helpen.
Van Blaaderen: „Sommige mensen dragen zelf ideeën aan, zoals het Wisseldoosje, een lucifersdoosje dat twee dames in elkaars brievenbus gooien om te laten weten dat alles goed is. Soms met een briefje of cadeautje." Productideeën zijn nog steeds welkom. In elk geval gaat de Buurtvis mee: een goudvis die door een hele straat verzorgd wordt, inclusief logboek. De Onderburengieter heeft een uitschuifsteel waardoor je in één moeite de plantjes op het lagergelegen balkon water geeft. En er zijn brievenbusstickers met gastvrije teksten als 'Ja! Ik heb twee rechterhanden. Ja! Als je eens hulp nodig hebt'. Ook krijgt elke buurt eigen Buurtbier: 'Tuindorp Pils'.
Martijn Engelbregt organiseert de Burenwinkel samen met jonge ontwerpers van het Sandberg Instituut. In Amsterdam, Utrecht en Den Haag rijden. Wie vindt dat zijn buurt wel wat lijm kan gebruiken, kan die aanmelden op www.burenwinkel.nl.
Boersen: „Burenwinkel gaat ook over een mentaliteitsverandering: 'De gemeente moet dit, de gemeente moet dat'. Met een bezem en een hoop mensen leun je ook zelf de straat schoonmaken."
Omdat liefde even lastig te meten is als geluk of inspiratie, richt het instituut zich niet op harde conclusies maar op 'voortschrijdend inzicht'. Toch hangt de geur van wetenschap rond de Index voor de Liefdevolle Omgang, die op 23 september in Paradiso wordt gepresenteerd. Hoe richt je een stad in zodat die liefdevoller wordt? Samen met de Dienst Onderzoek en Statistiek van de gemeente Amsterdam zijn 'toevallige ontmoetingen met onbekenden' nader bekeken.

Arno Coenen zocht contact met de kickboksers van de vechtsportchool in Oud-West en portretteert ze nu in een tegeltableau van zes bij drie meter, dat symbolen uit verschillende culturen bevat. 'Maar het zijn wel onze 'Marokkanen!', staat er in een schijn Arabisch schrift. De woorden 'Vastberaden Heldhaftig Barmhartig', fier boven hun hoofden, kreeg Amsterdam in 1946 van koningin Wilhelmina als hulde aan het oorlogsverzet. Tussen de half ontblote vechters kijkt ook Willem van Oranje de Amsterdamse straat in. Vanaf 7 september hangt het op de hoek van de Kinkerstraat en de Nicolaas Beetsstraat.
„Wie vaak naar 'Opsporing Verzocht' kijkt, vergeet soms dat 99 procent van de mensen niet wordt neergestoken in het park. Kleine gebeurtenissen komen niet in het nieuws, maar ze kunnen wel iemands dag maken." Gevraagd naar een bijzondere ontmoeting van de laatste tijd, schrijft een vrouw van 83: „ Ik word vaak geholpen bij het boodschappen tillen." Een ŕnder: „Een medewerker van het vervoersbedrijf haalde een pluisje van mijn rug af." „Blijkbaar onthouden mensen zoiets." .
Beleidsmakers en stadsarchitecten hebben ook nog wat aan zo'n onderzoek. Want ingrepen in de openbare ruimte moeten niet alleen worden afgerekend op veiligheid, financiën of praktisch nut, maar ook op het liefdesbevorderende karakter, vindt het Instituut.
(overgenomen uit de Trouw van 31 augustus 2007)
Luisteren (Ralph Roughton)

Als ik je vraag naar me te luisteren en je begint me adviezen te geven, dan doe je niet wat ik vraag.
Als ik je vraag naar me te luisteren en je begint me te vertellen waarom ik het anders zou moeten voelen, dan trap je op mijn gevoelens.
Als ik je vraag naar me te luisteren en je gaat iets doen om mijn probleem op te lossen, dan snap je me niet, hoe gek dat ook klinkt.
Luister!
Het enige dat ik van je vraag, is dat je luistert, niet dat je praat of iets doet.
Hoor me, dat is alles ... Ik kan wel voor mijzelf zorgen, want ik ben niet hulpeloos.
Misschien ontmoedigd of vertwijfeld, maar niet hulpeloos.
Als jij iets doet wat ik zelf moet doen versterk je mijn angst en mijn onzekerheid.
Als je accepteert dat ik voel wat ik voel, hoe onbegrijpelijk ook, dan hoef ik je niet te overtuigen.
Pas dan kan ik zelf begrijpen hoe het komt dat ik mij onbegrepen voel.
En als ik dat begrijp, dan weet ik ook het antwoord en heb ik je advies niet nodig.

klik hier voor actuele informatie
Home                Wie zijn wij                Coaching          Behandelmethode     Zin en Onzin      Cursussen    Vragen          Sitemap      
                                      
Share |
Contact  |  Colofon  |  E-mail |  © 2017 Asmi-Ikben  |  DisclaimerHelp