Aspartaan
.......Welkom op asmi-ikben.nl .... dank je wel voor je bezoek

Door aan het universum te vragen wat je wil, heb je de kans om duidelijkheid te krijgen over wat je wil. Zodra het voor jou duidelijk is, heb je gevraagd.
Klik hier voor het filmpje "The Interview With God '

Aspartaam is een kunstmatige zoetstof die 160 tot 200 maal zo zoet is als suiker, en die ook wel bekendstaat als E951. Door deze grote zoetkracht en de lage energetische waarde voor het lichaam wordt het veel gebruikt in zoete light producten als frisdranken. Sinds de introductie van de zoetstof begin jaren tachtig circuleren er negatieve berichten rondom de effecten op de gezondheid.

Over Aspartaam
De goedkeuring van de zoetstof aspartaam door de Amerikaanse Voedsel en Waren Dienst (FDA) was de meest omstreden goedkeuring ooit. Er bestond daarvoor geen wetenschappelijke basis, maar werd onder grote politieke en financiële druk afgegeven. Aspartaam werd in 1965 ‘ontdekt’ door Searle, een farmaceutisch bedrijf uit Chicago. De FDA keurde aspartaam uiteindelijk pas goed in 1981, alhoewel onderzoek duidelijk had aangetoond dat aspartaam hersenkanker veroorzaakte in proefdieren.

Officieel wordt maar volgehouden dat Aspartaam volledig onschadelijk is. En deze ratten dan? Zelfs Coca Cola meldt op haar website dat het verstandig is om maximum gebruik aan te houden. WAAROM DAT DAN?
Waarom deze stof dan wel in Europa mag worden gebruikt? In de eerste plaats volgen wij in Europa kennelijk blind de VS in dit soort zaken, en heeft de Europese Commissie respect voor de -inmiddels zwaar corrupt gebleken- Amerikaanse medicijnen- en warenautoriteit, de FDA. (Food & Drug Administration).
Wetenschappelijk bekend als 1-aspartyl 1- phenylalanine methyl ester, kent de consument aspartaam als Equal, NutraSweet en Spoonful. In Nederland beter bekend onder de namen, Hermesetas, Canderel en Natrena en allerlei naamloze potten met zoetstof bij de verschillende supermarkten. Aspartaam bestaat uit drie bestanddelen: Phenylalanine (50 procent), asparaginezuur (40 procent) en methanol, ook wel methyl alcohol (10 procent). Degenen die deze populaire zoetstof steunen, zeggen dat de twee essentiële aminozuren, die 90 procent van het aspartaam gewicht vormen, een onschadelijk en natuurlijk onderdeel vormen van ons dieet. Ze houden vol dat asparaginezuur een natuurlijk voorkomende neurotransmitter is, die aanwezig is in het centrale zenuwstelsel van de mens. Dit is slechts gedeeltelijk waar.

De schade die veroorzaakt wordt door voedingsadditieven met prikkelend vergif is normaal gesproken niet ernstig. In de meeste gevallen zijn de gevolgen nauwelijks merkbaar, cumulatief en ontwikkelen zich over een lange periode.

Prikkelend vergif blijkt ook de generatie van vrije radicalen te stimuleren. Deze kunnen een negatieve invloed hebben op weefsels en organen buiten het centrale zenuwstelsel. Bewijs toont aan dat vrije radicalen veel degeneratieve ziekten versnelt, zoals arteriosclerose, kanker, hart en vaatziekten en artritis. Het moet geen verrassing zijn dat gewrichtspijn een veel gehoorde klacht is bij mensen die bijverschijnselen hebben gerapporteerd.

Veel zorgwekkender is de 10 procent aspartaam die als methanol (methylalcohol) in de bloedsomloop komt. Volgens richtlijnen die ook in Nederland gelden mag men niet meer dan 7,8 milligram per dag van deze gevaarlijke stof binnenkrijgen. Een liter met aspartaam gezoete frisdrank bevat ongeveer 56 milligram methylalcohol, of acht maal de geldende limiet.

De afbraakprodukten van aspartaam zijn zonodig nog angstaanjagender dan de componenten. Phenylalanine breekt af in diketopiperazine (DKP) een bekende kankerverwekkende stof, als het aan warme temperaturen wordt bloot gesteld of langdurige wordt opgeslagen. Zelfs wanneer producten consequent op een koele temperatuur worden gehouden zijn we niet veilig. Bij koude temperaturen zal methanol vanzelf een kleurloos gif produceren bekend als formaline. Onafhankelijke onderzoeken hebben aangetoond dat de vorming van formaline veroorzaakt door het gebruik van aspartaam zeer normaal is. Het stapelt zich op in de cellen, en reageert met celeiwitten zoals enzymen en DNA. Deze opeenhopende reactie kan ernstige gevolgen hebben voor degenen die light dranken en voedsel dagelijks gebruiken.


Een paar van de 90 verschillende symptomen die veroorzaakt kunnen worden door Aspartaam, omvatten: hoofdpijn / migraine, duizeligheid, aanvallen, misselijkheid, gevoelloosheid, krampachtige bewegingen van de spieren, gewichtstoename, uitslag, depressie, vermoeidheid, irritatie, hartkloppingen, slapeloosheid, gezichtsproblemen, gehoorverlies, harttrillingen, ademhalingsmoeilijkheden, ongerustheidaanvallen, onduidelijks spraakvermogen, smaakverlies, oorsuizingen, duizelingen, geheugenverlies en gewrichtspijn.
Volgens onderzoekers en artsen, die de nadelige effecten bestuderen, kunnen de volgende chronische ziekten teweeggebracht of verergerd worden door het innemen van Aspartaam: hersentumoren, multiple sclerose, epilepsie, het chronische vermoeidheidssyndroom, Parkinson, Alzheimer, verstandelijke achteruitgang, lymfoom, geboortebeschadigingen, fibromyalgie en suikerziekte.

Monsanto (maker van voortreffelijke vergiften) en de FDA (die ze goedkeurt) zeggen dat aspartaam de "meest geteste" en "veilige" substantie is die er bestaat.
Voordat aspartaam werd goedgekeurd in frisdranken (1983) kwam de National Soft Drink Association (NSDA) met een dertig pagina tellend protest waarin ze aanvoerden dat aspartaam niet stabiel was en allerlei klachten zou kunnen veroorzaken.
Toen echter bleek dat er goed geld mee te verdienen was heeft de NSDA zijn standpunt gewijzigd... en zegt nu dat aspartaam veilig is!

Mark Gold: "Methanol (methylalcohol) wordt in het lichaam opgenomen en omgezet in formaline. Formaline staat erom bekend dat het schade aan het immuunsysteem en het zenuwstelsel toebrengt en onomkeerbare genetische schade veroorzaakt bij langdurige blootstelling aan zeer lage doses. Het meest belangrijke recente bewijs daarvoor Het Barcelona Rapport toont aan dat formaline uit aspartaam zich in het lichaam ophoopt

Monsanto is eigenaar van de NutraSweet en Equal bedrijven.(Webmaster: Kortgeleden heeft Monsanto zijn belangen in deze bedrijvenverkocht! Zijn ze bang voor claims?) Als u zoekt op internet bij de AMA (American Medical Association) en andere sites zou u verwijzingen kunnen vinden naar schenkingen/ondersteuning. Wanneer u dat niet kunt vinden en het is een "non-profit" organisatie... vraag het dan gewoon.

De grote vraag is of aspartaam wel goed is voor onze gezondheid. Aspartaam is vanaf de ontdekking door vele onderzoekers bestempeld als groot gif. Aan de andere kant kunnen onderzoekers ook hele gunstige berekeningen maken, waarbij de uitkomst erop wijst dat de mens een maximale aanvaardbare dosis (ADI=acceptable daily intake) van deze stof mag binnenkrijgen van ongeveer 525 mg. Dat betekent dat men om deze lage ADI te halen een hoeveelheid van 4 liter frisdrank, of 320 kauwgumtabletten, of 133 zoetjes, of 12 liter vruchtenyoghurt moet eten of drinken. De ADI is niet geheel onomstreden; er kunnen altijd mensen zijn die gevoeliger of allergisch zijn voor een bepaalde verbinding. Een aparte groep voor aspartaam zijn mensen met PKU, phenyl-keto-uria. Dit is een ziekte die wordt veroorzaakt door het feit dat het lichaam vrij fenylalanine niet kan uitscheiden in de urine. Het fenylalanine hoopt zich op in het lichaam en kan tot nadelige effecten leiden. Deze mensen moeten een speciaal, eiwit-beperkt, dieet volgen, aangezien fenylalanine in ieder eiwit voorkomt. Aangezien ook aspartaam fenylalanine bevat, moeten deze mensen uitkijken met de hoeveelheden aspartaam die ze binnenkrijgen. Op verpakkingen dient dit ook vermeld te staan als 'bevat een bron van fenylalanine'. Ook bij zwangere vrouwen kan deze stof zeer onaangename gevolgen hebben voor de ongeboren vrucht. De stof phenylalanine wordt zeer snel door de foetus opgenomen en daar kunnen hersenbeschadigingen en beschadiging van het DNA door ontstaan.
Methanol
Methanol wordt geleidelijk aan in de dunne darm opgenomen wanneer de methyl-groep van Aspartaam het enzym chymotrypsine tegenkomt. Methanol is een dodelijk vergif. Sommigen herinneren zich methanol als het vergif, dat er de oorzaak van was, dat alcoholisten uit achterbuurten blind werden of dood gingen. De absorptie van methanol in het lichaam wordt aanzienlijk versneld wanneer vrije methanol opgenomen wordt. Vrije methanol ontstaat uit Aspartaam wanneer het verwarmd wordt tot meer dan 30 graden Celsius. Dit zou zich voordoen wanneer het product, dat Aspartaam bevat, onjuist bewaard of wanneer het verwarmd wordt (bijvoorbeeld als onderdeel van een 'voedsel'-product). Methanol ontbindt zich in mierenzuur en formaldehyde in het lichaam. Formaldehyde is een dodelijk neurotoxine. Symptomen van methanolvergiftiging zijn hoofdpijn, oorsuizingen, duizeligheid, misselijkheid, maagdarmstoornissen, slapheid, duizelingen, koude rillingen, geheugenverlies, verstijvingen en pijnscheuten in de ledematen, gedragsstoornissen en zenuwontstekingen. De meest bekende problemen van methanolvergiftiging zijn gezichtsproblemen waaronder een wazig zicht, hevige samentrekkingen van visuele velden, verdoezeld zicht, verduisterd zicht, netvliesbeschadiging en blindheid.
Formaldehyde is een bekende kankerverwekker, dat netvliesbeschadiging veroorzaakt, het DNA verstoort en geboorteafwijkingen veroorzaakt.
Vaak wordt de diagnose Multiple Sclerose (MS) onterecht gesteld; in werkelijkheid gaat het om een vergiftiging met Methanol, die zich voordoet als MS.
Stop onmiddellijk met deze gevaarlijke stof. MS is geen doodvonnis, maar vergiftiging door methanol wel!

Stevia

In de natuurgeneeswijze zal nooit gebruik gemaakt worden van chemische zoetstoffen. Het gebruik van Stevia. Stevia Rebaudiana (ook bekend als Ka he’e) is een tropische éénjarige met zeer zoet blad dat de stof “stevioside” bevat.
De witte kristallijne poeder is 250 - 300 maal zoeter dan sucrose. Deze plant is al in 1899 door Dr. M. S. Bertoni beschreven. In 1918 schreef hij dat deze plant de mogelijke vervanger kan worden voor saccharine. Volgens dr. Bertoni heeft deze plant de voordelen dat het niet giftig is, een hele sterke zoetstof is, het kan in natuurlijke vorm toegepast worden en het is goedkoper dan saccharine. Jammer voor het laatste, want dat is de reden geweest voor een grote discussie bij de FDA (food and drug administration -Amerika) vanaf 1987. In Japan, China, Zuid-Korea, Brazilië is Stevia wel toegestaan als natuurlijk zoetmiddel.
In de jaren na 1990 werden verschillende bedrijven die Stevia verkochten in de VS door de FDA gedwongen de verkoop te stoppen omdat het middel niet geregistreerd was. In enkele gevallen werd door een FDA inspecteur zelfs gezegd dat de grote fabrikant van Nutra-Sweet geklaagd had bij de FDA. Toen de “Herb Research Foundation (HRF)” om opheldering vroeg kreeg zij pas na ruim een jaar een vaag verhaal waarbij de FDA niet wilde vertellen welke fabrikant achter het ‘onzin verhaal’ tegen Stevia stond.
In mei 1991 bracht de FDA een verbod uit tegen het importeren van Stevia. Ondanks de bewijzen, onderzoeken van verschillende deskundigen, het gebruik in verschillende landen -zonder bijwerkingen of enig negatief resultaat- staat dit natuurlijk middel op de lijst in de VS als een ‘illegaal’ kruid.

Het mag inderdaad gek klinken, dat een kruid niet gebruikt mag worden omdat het nog niet bewezen is dat het de vermeende werking heeft. Ondanks het feit dat het reeds door miljoenen mensen gebruikt werd/wordt, zonder bijwerking.
In Japan, China, Zuid-Korea, Brazilië is Stevia wel toegestaan als natuurlijk zoetmiddel.
In de jaren na 1990 werden verschillende bedrijven die Stevia verkochten in de VS door de FDA gedwongen de verkoop te stoppen omdat het middel niet geregistreerd was. In enkele gevallen werd door een FDA inspecteur zelfs gezegd dat de grote fabrikant van Nutra-Sweet geklaagd had bij de FDA. Toen de “Herb Research Foundation (HRF)” om opheldering vroeg kreeg zij pas na ruim een jaar een vaag verhaal waarbij de FDA niet wilde vertellen welke fabrikant achter het “onzin verhaal” tegen Stevia stond.
In mei 1991 bracht de FDA een verbod uit tegen het importeren van Stevia. Ondanks de bewijzen, onderzoeken van verschillende deskundigen, het gebruik in verschillende landen -zonder bijwerkingen of enig negatief resultaat- staat dit natuurlijk middel op de lijst in de VS als een “illegaal” kruid.

Stevia heeft verder een gunstige werking op de huid; het wordt gebruikt in gezichtsmaskers, bij acne, bij rimpels en huidirritaties. De donkere vloeistof wordt op het gezicht gesmeerd en men laat het 30 tot 60 minuten drogen.
Door het gebruik van dit product op wonden, ontstaat er een snellere genezing zonder littekenweefsel.
Stevia mag dus -nog- niet gebruikt worden als zoetmiddel; de FDA heeft wel een lijst van “Reduced-Calorie Sweeteners” die wel toegestaan is. Met al de negatieve bijwerkingen zijn deze producten toch nog te koop in alle supermarkten.
Door druk van verschillende groepen, onderzoeken en organisaties heeft de FDA op 18 september 1995 toestemming verleend om stevia te verkopen als een voedingssupplement. Dat betekent dat stevia niet gebruikt kan wordt in producten als zoetmiddel. Dus een fabrikant mag niet gebruik maken van de effecten van stevia door snoepgoed, taartjes, ijsjes enz. op een natuurlijke manier te zoeten. Onbegrijpelijk maar waar.

De consument koopt nu stevia bladeren, stevia poeder of stevia thee en gebruikt het toch als zoetstof. Stevia heeft als voordeel dat je het zowel koud als warm kunt oplossen. Warm is echter beter. Wil u dan stevia als zoetmiddel gebruiken dan maakt u een klein beetje thee van de bladeren en giet het dan in of over het gerecht waar u normaal suiker zou gebruiken.
Voorstanders van stevia hebben beloofd door te gaan met protest totdat dit product de “GRAS” (Generally Regarded as Safe) krijgt. Stevia heeft verder een gunstige werking op de huid; het wordt gebruikt in gezichtsmaskers, bij acne, bij rimpels en huidirritaties. De donkere vloeistof wordt op het gezicht gesmeerd en men laat het 30 tot 60 minuten drogen.
Door het gebruik van dit product op wonden, ontstaat er een snellere genezing zonder littekenweefsel.
Stevia mag dus -nog- niet gebruikt worden als zoetmiddel; de FDA heeft wel een lijst van “Reduced-Calorie Sweeteners” die wel toegestaan is. Met al de negatieve bijwerkingen zijn deze producten toch nog te koop in alle supermarkten.
Hier volgt een lijst van zoetstoffen (alcohol suikers oftewel polyols) die toegestaan zijn in de Verenigde Staten.
Hydrogenated Starch Hydrolysates (HSH): dit is een mengsel van sorbitol, malitol en oligo-sacchariden. Afhankelijk van de verhouding is het 25-50% zoeter dan sucrose. Het is een eindproduct van maïs-stroop en kan allergische reacties veroorzaken.
Isomalt is 45-60% zoeter dan sucrose. Isomalt wordt gebruikt in snoepgoed, ijsjes, jams, drankjes en gebak. Isomalt wordt gemaakt uit suiker. De enzymen in het spijsverteringsstelsel kunnen dit product niet afbreken.
Lactitol ziet eruit als sucrose maar bevat de helft van het aantal calorieën. Het is 30-40% zoeter dan sucrose.

Aspartaam is een kunstmatige zoetstof die in vele dieet- en lightproducten gebruikt wordt.
Aspartaam is onweerlegbaar een toxische stof:
1. Het lichaam zet aspartaam om naar methanol. Methanol wordt op zijn beurt omgezet naar het giftige formaldehyde.
2. Aspartaam bestaat onder andere uit fenylalanine en aspartaat. Hoewel dit twee natuurlijke stoffen zijn, mogen ze niet te snel in het bloed opgenomen worden. Het zijn neurotransmitters: ze activeren zenuwcellen in de hersenen en in het hart. In een al wat oudere studie ondervond 16 % van een groep van 200 hartpatiënten een verandering van het hartritme na inname van aspartaam.
3. Diketopiperazine is een kankerverwekkende stof die ook uit aspartaam ontstaat.
Voorstanders (de industrie) beweren dat aspartaam in lage doseringen veilig is voor consumptie. De stoffen die gevormd worden, zal het lichaam meestal snel verwijderen. Toch blijkt uit verschillende gevalstudies en rapporten dat aspartaam bij bepaalde mensen ernstige reacties kan opwekken!

klik hier voor actuele informatie
ASMI-Ik Ben is een onderdeel van Applaudite BVOver ons
We communicate via internet more and more now-a-days.
So we would like to thank Applaudite for helping us with our online identity.
If you have any concerns please read our disclaimer, or contact us.
Home                Wie zijn wij                Coaching          Behandelmethode     Zin en Onzin      Cursussen    Vragen          Sitemap      
                                      
Share |
Contact  |  Colofon  |  E-mail |  © 2017 Asmi-Ikben  |  DisclaimerHelp